ایران: تلاش‌های آمریکا برای لاپوشانی نقض‌های بین‌المللی مزورانه است نطق خبرساز ترامپ درباره تهدید هسته‌ای ایران چه کسانی طالبان را تطهیر می‌کنند؟ سفارت روسیه در تهران بیانیه صادر کرد/ آزادی تبعه‌ای که پاییز گذشته بازداشت شد نام گروسی در میان مخاطبان موبایل هک‌شده مقام اسرائیلی پزشکیان: آمریکا برای ادامه مذاکره شرایط تحقیرآمیزی مطرح می‌کند که بنده حاضر به پذیرش آن نیستم حنظله گوشی نفتالی بنت را هک کرد پوتین: شرق اوکراین را تصرف خواهیم کرد شنیدن صدای انفجار در نزدیکی پایگاه هوایی در استان صلاح الدین عراق وزارت خارجه ایران: ونزوئلا حق دفاع از خود در برابر هر تعرض خارجی را دارد رسانه‌های عبری: نیرو‌های جدایی‌طلب جنوب یمن تماس‌هایی با تل‌آویو برقرار کرده‌اند بندر نشطون از دست ریاض خارج شد عراقچی در گفت‌و‌گو با الجزیره: تکرار جنگِ شکست‌خورده عاقلانه نیست / برای ما اولویت دیپلماسی است ولی برای هر وضعیت دیگری هم آمادگی داریم تعلیق فعالیت سرایا السلام در ۲ استان عراق به دستور صدر ادعای رئیس موساد: ایران همچنان به دنبال نابودی اسرائیل است

ماجرای ادعای رأی‌گیری اروپا برای تعلیق برجام

برخی رسانه‌ها با استناد به پیام یک نماینده پارلمان اروپا در توییتر مدعی شده‌اند این مجلس بعد از تصویب طرحی که خواستار قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» است فردا در خصوص تعلیق برجام هم رأی‌گیری کند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۷ - ۲۸ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 18
کد خبر: ۱۶۹۱۱۹

به گزارش راهبرد معاصر استناد این رسانه‌ها به توییتی از «چارلی ویمرز»، نماینده پارلمان اروپا و نائب رئیس «گروه محافظه‌کاران و اصلاح‌طلبان اروپا» (ECR) در این مجلس است که ساعتی قبل‌تر ضمن اعلام خبر تصویب متمم پیشنهادی گروه خود ابراز امیدواری کرده بود که متمم پیشنهادی دیگر آن با موضوع تعلیق برجام هم فردا به رأی گذاشته شود.

ویمرز نوشت: «اتحادیه اروپا امروز به طرحی رأی داد تا از اتحادیه اروپا و اعضای آن درخواست کند سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا قرار گیرد. متمم گروه من با اکثریت قاطع به تصویب رسید. امیدوارم فردا اعضا گام بعدی را بردارند و خواستار تعلیق برجام شوند.»

مصوبه امروز که با ۵۹۸ رأی مثبت به تصویب رسید متمم مورد نظر را به قطعنامه‌ای با عنوان «پاسخ اتحادیه اروپا به تظاهرات‌ها و اعدام‌ها در ایران» اضافه می‌کند. این قطعنامه فردا به رأی گذاشته خواهد شد و در صورت تصویب، متمم مذکور هم تصویب‌شده تلقی خواهد شد.

ویمرز دو روز پیش‌تر در توییتی مشخص کرده که اعضای گروه او ۲ متمم برای اضافه شدن به قطعنامه مذکور پیشنهاد کرده‌اند: یک طرح مربوط به قرار دادن سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی است و طرح دیگر به تعلیق برجام مربوط می‌شود.

با وجود این، بر خلاف آنچه برخی رسانه‌ها ادعا کرده‌اند قطعیتی درباره اینکه متمم مربوط به برجام فردا به رأی گذاشته شود وجود ندارد. او در واقع در توییتی که نوشته ابراز امیدواری کرده که متمم دوم هم به رأی‌ گذاشته شود.

حتی اگر این متمم به رأی گذاشته شده و رأی هم بیاورد در حکم پیشنهاد به شورای اروپا خواهد بود و احتمال آنکه به اجرا گذاشته شود اندک است، چرا که مقام‌های اتحادیه اروپا اخیراً حمایت خود را از برجام اعلام کرده‌اند.

همین امروز جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در گزارشی به پارلمان اروپا تأکید کرده بود که لازم است اتحادیه اروپا کانال‌های ارتباطی با ایران را باز نگاه دارد و تمامی اقدامات لازم برای نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران را از طریق برجام انجام دهد.

پیتر استانو، یکی از سخنگویان اتحادیه اروپا هم چند روز پیش تأکید کرد که توافق هسته‌ای با ایران پابرجا است و مذاکرات در این خصوص همچنان ادامه دارند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار